Kerst in het nieuwe normaal

Kerst in het nieuwe normaal

10 december 2020 0 Door Redactie

Laten we eerlijk zijn, 2020 is een jaar dat we met zijn allen liever snel vergeten. Corona heeft voor veel teleurstellingen en verdriet gezorgd. Kerst is doorgaans een periode van licht, geluk, warmte en familie. Helaas zorgen de Corona maatregelen er nu ook nog eens voor dat Kerst niet op de gebruikelijke manier gevierd kan worden. Om er voor te zorgen dat het virus zich niet verder verspreid onder de Nederlandse bevolking heeft het kabinet een advies uitgebracht om niet met meer dan 4 mensen Kerst te vieren. Laten we niet bij de pakken neer gaan zitten en Kerst op een zo leuk mogelijke manier doorbrengen met een kleine groep vrienden en/of familie. Hier onze tips voor Kerst vieren in het nieuwe normaal.

Kerst vieren in ploegendienst

Zoals gezegd is het advies om Kerst met niet meer dan 4 personen tegelijk in dezelfde ruimte te vieren. Dit is voor de planners onder ons geen probleem. Hele dienstroosters worden opgesteld om alle familie en vrienden tijdens Kerst te bezoeken of op bezoek te laten komen. Dit is nog een creatief omgaan met de regels die horen bij het nieuwe normaal.

Bordspelletjes

Een leuk spel om tijdens Kerst te spelen is Scrabble. Woorden met een Q, woorden met een X en woorden met een Y zijn bij dit spel vaak moeilijk. Hoewel je voor deze letters veel punten kunt krijgen is het vormen van een bestaand woord met deze letters een hele klus. Let bij dit spel goed op de vlakjes op het speelbord. Hier is het mogelijk dubbele en driedubbele letter- en zelf woordwaarde te krijgen. Ook Rummikub is een gezelschapsspel dat je met een gezelschap van vier mensen prima kunt spelen. Dit spel waarbij reeksen van nummers moeten worden gevormd kan ook met kaarten gespeelt worden. Men noemt het dan Jokeren.