Dit zijn de gaafste multiplayer games van dit moment

Dit zijn de gaafste multiplayer games van dit moment

29 juli 2021 0 Door Redactie

Iedereen kent multiplayer games zoals Fortnite, Tom Clancy’s Rainbow Six Siege en Call of Duty deze dagen. Maar wat zijn nou de gaafste multiplayer games van dit moment? De Ubisoft Store offert een aantal gave multiplayer games zoals Far Cry 5, Watch Dogs 2 en Ghost Recon, en ook Tom Clancy’s Rainbow Six Siege, die op het moment op nummer 8 staat van meest gespeelde multiplayer games op het platform Steam, met rond de 75.000 actieve spelers op dit moment, net onder Team Fortress 2. Er zijn vele soorten multiplayer games, maar volgens de statistieken zijn er twee soorten die het gaafst zijn volgens spelers zelf.

Competitive multiplayer spellen

Games zoals Team Fortress 2, Fortnite en Tom Clancy’s Rainbow Six Siege zijn competitive games, waar spelers tegen elkaar spelen in teams, of alleen. In het geval van Tom Clancy’s Rainbow Six Siege, waar strategie net zo belangrijk is als je vaardigheden in het spel, probeer je het vijandige team uit te schakelen. In Fortnite spelen tientallen mensen tegen elkaar, wat eindigt in een bloedstollende 1v1, waarbij vaak de laatste twee spelers (of teams, want in Fortnite kan je ook in teams spelen, maar in plaats van twee teams zijn er dan meerdere teams, elk met drie leden, die strijden om als laatste overblijven) elkaar beschieten met alle sterke wapens die ze over de koers van het spel hebben gevonden.

Co-op games

Games zoals Far Cry 5 en Watch Dogs 2 zijn co-op spellen, waar het meer om samenwerken gaat dan om het winnen. In Co-op games zoals Far Cry 5 en Watch Dogs 2 word je samen (of zoals in GTA V Online, met tientallen spelers) in een grote wereld gezet waar je dan alles kunt doen wat je wil. Van het behalen van missies tot de in-game wereld verkennen en elkaar met de grond gelijk maken. Er zijn vele soorten multiplayer spellen, maar dan zijn dit soort games toch de gaafste volgens gamers over de wereld heen.